Una mica d'història!

Encara que el Beatles van ser un dels primers d'aquest gènere amb la seva cançó del 1968 Helter Skelter la primera era del hard rock va sorgir a dècada del 1970 quan bandes com Led Zeppelin Depp purple van donar origen a aquest gènere musical. Pròximament altres grups com AC/DC, Kiss, Scorpions,Van Halen i Aerosmith tingueren molt èxit seguint la mateixa senda del Hard Rock.
Al 1976 es separa Deep Purple i el 1980 la mort de John Bonham causa la dissolució de Led Zeppelin, amb la qual desapareixen les bandes fundadores del Hard Rock. També al 1980 mor un altre icona del Hard Rock: Bon Scott, el vocalista de AC/DC.
La dècada del 1980 va ser l'època de major èxit comercial del hard rock. Al 1980 la banda australiana AC/DC va publicar un dels àlbums més èxit i més venuts delahistòria de la música; Back in Black amb Brian Johnson de vocalista, desprès de la tràgica mort del anterior vocalista Bon Scott.
Aquesta dècada va ser dominada principalment del glam metal (estil que tenia elements del hard rock i el hevay metal) el qual va tindre una alta popularitat en tot els medis amb els grups Poison, Motley Crue, Ratt, Bon Jovi, Whitesnake i Europe van tindre un gran èxit comercial, bona part gracies a la alta difusió  donada per MTV i les radios. El 1987, Guns N' Roses va llançar Appetite for Destruction, disc que ha venut més de 33 milions de copies per món i el qual es l'àlbum més venut de la història.


El principi dels anys 90 marcaria la fi de la extravagant i frívola època del glam metal, principalment perquè la televisió i les ràdios van dirigir la seva atenció cap a un nou moviment: el grunge. Aquest moviment va tindre bandes molt influents com Nirvana, Peral Jam, Alice in Chains i Soundgarden. Cal destacar també Guns N' Roses i Skid Row , que tenen el seu pic de popularitat a principis dels 90. El grunge va decaure en quant la popularitat a mitjans dels anys 90 en gran part per la mort del vocalista, guitarrista i principal compositor de Nirvana, Kurt Cobain i la separació dels mateixos, que van ser el grup més popular d'aquells temps.
Posteriorment van resurgir velles glòries com AC/DC i Areosmith,


Amb el canvi de segle, a la década dels anys 2000, bandes com the Darkness, the Answer i Airbourne, practiquen un retorn del glam metal, algo més humorístic. També retornen altres bandes com Europe, Whitesnake,Gotthard, Stryper i Winger, i, al final de la dècada del 2000, el Hard Rock sembla haver recuperat "musculatura" devant a la dècada anterior.


  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comentarios:

Quim Guasch dijo...

Gran blog nen!

Mikaela dijo...

Pool, crec que el teu blog està molt bé perquè s'hi pot trobar molta informació interessant sobre aquest tipus de música i a més a més està molt ben fet! :)

Quim Guasch dijo...

Aquest blog és molt original, de cada cop que hi entro, és més original! felicitats i ànims!

fsolans dijo...

Interessant aquesta repassada històrica.

Publicar un comentario